top of page

Individueel creatief met jezelf aan de slag !

 

Tijdens een individuele schilder sessie mag je jouw gevoelens proberen op doek over te brengen om er op een speelse manier achter te komen wat jouw behoeftes zijn, praten mag hoeft niet.

Iedereen kent goede en slechte periodes in zijn of haar leven.

Wat meer aandacht voor wat je voelt en wat je wenst kan je op een gegeven moment nodig hebben als je denkt vast te lopen of als je het gevoel hebt op je tenen te lopen of bij de verwerking van het verlies van een dierbare. 

Door met verf en doek aan de slag te gaan, zul je meer uit je hoofd komen, je kwetsbaarder durven opstellen door meer in contact te komen met je gevoel en emoties. Hierdoor zal er meer ruimte ontstaan in je leven.

 

Door haar opleiding integrale therapie, het geven van cursussen over bewustwording heeft Fenneke ervaring in de hulpverlening. Wanneer het je even tegenzit (of je ergens bij stil wil staan) kan het fijn zijn je te kunnen uiten, verbaal of/en op papier/doek.                           

Fenneke heeft na het overlijden van haar zusje Joke een schilderij gemaakt voor haar zwager, met daarin stof van haar jurk en de as van Joke verwerkt. Dit was voor  Fenneke een manier om de dood van haar zusje te verwerken.  

Leon heeft zich in de afgelopen coronaperiode erg eenzaam en  onbegrepen gevoeld. Hij heeft om dit een plaats te kunnengeven het schilderij 'Onrecht' gemaakt.

Het schilderij "Mama" heeft Leon gemaakt voor Fenneke.  (in samenwerking met Ellen en Karen). Dit schilderij heeft een betekenis en had een begeleidende tekst:
Mama is 
Swahili voor moeder. Zoals een moeder denk je om vele anderen. De 4 grote stippen zijn Benno, Ellen Karen en Leon. (haar man en kinderen). Verder zijn er nog meer stippen, je kleinkinderen, je vriendin, je moeder je.......  . Je hebt een ster in je hoofd deze staat voor Joke ( haar overleden zus en vriendin) . In je hoofd en in het hart.
Een hart. Je hebt een groot hart voor iedereen ( die een stip is) .Een hart van goud. Het hart bestaat ook uit Afrika, deze heeft aardse kleuren. Daarbij zitten de kleuren van Pan-Africa er ook in (de ideologie van een verenigd Afrika en Afrikanen in de hele wereld die zich samen sterk moeten maken om hun belangen in de wereld te behartigen.) ; rood, zwart en groen.  En centraal ...... Jij (Fenneke dus)!

Beiden weten uit ervaring hoe fijn het kan zijn om je emoties over te brengen op doek. Je gevoelens tot uitdrukking kunnen brengen, wat voor jezelf helend is kan voor de ander een geschenk zijn recht uit het hart gegeven.  Ook is het mooi om je gevoelens voor iemand  tot uitdrukking te brengen in  een schilderij die je zelf gemaakt.

Wil je persoonlijke aandacht en graag alleen aan de slag om wat voor reden dan ook, maak een vrijblijvende afspraak om eens te kijken of wij wat voor je kunnen betekenen.

Prijs. 55 euro per uur incl. persoonlijke begeleiding, materialen koffie/thee 

bottom of page